Συνταγές

Ντάκος

Υλικά :

4 στρογγυλά Κρητικά παξιμάδια περίπου 4 ίντσες διάμετρο (8-10 εκ.)

4 μεσαίες ντομάτες τριμμένες

3-4 κ.σ μυζήθρα

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Ρίγανη

Μαύρες ελιές για διακόσμηση

Προετοιμασία :

Τρίψτε  τις ντομάτες και αποστραγγίστε όλα τα υγρά.Περάστε τα παξιμάδια κάτω από τρεχούμενο νερό (πολύ γρήγορα) και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Τα κρητικά παξιμάδια είναι πολύ σκληρά, αλλά δεν θέλετε να τα μαλακώσετε πάρα πολύ, δεν θέλετε ένα πολυ μαλακό ντάκο.

Θα πρέπει να εξακολουθούν  να είναι τραγανά, αλλά εύκολα σπαστά.Προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφήστε την να απορροφηθεί. (Παρακαλώ σημειώστε ότι εδώ στην Ελλάδα προσθέτουμε συχνά πολύ περισσότερο ελαιόλαδο, αλλά αυτό το ποσό λειτουργεί καλά).

Βάλτε την ντομάτα στην κορυφή, καλύπτετε ολόκληρο το παξιμάδι και στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί μυζήθρας.Ρίχνετε ένα άλλο κουταλάκι του κρητικού ελαιόλαδου και πασπαλίζετε με ρίγανη.Διακοσμήστε την κορυφή με κρητική ελιά.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Γνωρίστε την κρητική γαστρονομία

Μαγείρεμα στο Χωριό Χωρδάκι

Μαγειρέψτε μαζί μας...

ΚΡΑΤΗΣΗ

Η τέχνη του καπνίσματος κρέατος

Το διαδραστικό μάθημα μαγειρικής θα σας διδάξει τα μυστικά του καπνίσματος κρέατος και θα μάθετε πολύτιμες συμβουλές και τεχνικές για την Κρητική Κουζίνα.

ΚΡΑΤΗΣΗ

Μάθημα Μαγειρικής & Οινογευσία

Αξιοποιήστε στο έπακρο τα αγαπημένα σας πιάτα με τους τέλειους συντρόφους του κρασιού ή χρησιμοποιήστε το κρασί ως βασικό συστατικό σε μια συνταγή.

ΚΡΑΤΗΣΗ

Η εμπειρία του Ελαιολάδου

Με βάση τις αυθεντικές συνταγές και χρησιμοποιώντας φρέσκα τοπικά υλικά μαζί με τα προϊόντα ποιότητας Terra Creta,θα σας μεταφέρουμε σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και παράδοσης.

ΚΡΑΤΗΣΗ

Εκδρομή με σκάφος & Μαγειρική

Εδώ έχετε την ευκαιρία να μάθετε πώς να μαγειρεύετε αυθεντικά Κρητικά φαγητά με την πολυτέλεια να βρίσκεστε σε ιδιωτική παραλία με ιδιωτικό σεφ.

ΚΡΑΤΗΣΗ

Η Εμπειρία του Κρητικού Κρασιού

Βυθιστείτε στον Kρητικό πολιτισμό μαθαίνοντας να μαγειρεύετε αυθεντικά πιάτα με έντονες γεύσεις, χρώματα και αρώματα.

ΚΡΑΤΗΣΗ

(EN) Cretan Flavors & Wine

Expose your senses to an explosion of flavor as you are taken on a culinary journey and be prepared to cook authentic Cretan dishes.

ΚΡΑΤΗΣΗ
banner

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

banner

CULINARY EVENTS

Το χτίσιμο της ομαδικότητας με το φαγητό είναι μια φυσική και διασκεδαστική ευκαιρία για τους ηγέτες των εταιρικών ομάδων και τους υπαλλήλους σας να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους όσον αφορά την επίτευξη των ικανοτήτων τους.

banner

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Με την Cretan Cooking Classes έχετε την μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε την ουσία και τα μυστικά των Κρητικών παραδοσιακών σπιτικών σπεσιαλιτέ,μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε για την τοπική γαστρονομία της Κρήτης,τα συστατικά και την προελεύση τους.