Oι συνεργάτες μας

partners

ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗΣ

Από το 1999 δημιουργούμε με πάθος και μεράκι αγνά, χειροποίητα προϊόντα κρέατος. Οι συνταγές μας βασίζονται στις αυθεντικές συνταγές των προγόνων μας σε συνδυασμό με καινοτομίες και προσθήκες που δίνουν στα προϊόντα μας μοναδική ποιότητα και γεύση. Η μικρή, οικογενειακή επιχείρηση μας εξελίσεται διαρκώς λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων μας, της γεύσης, της θρεπτικότητάς τους και την αποφυγή χημικών στη διαδικασία παρασκευής τους.

Η παραγωγή προϊόντων κρέατος είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Ήδη από την ομηρική εποχή (900 Π.Χ.) γνώριζαν για τη συντήρηση του κρέατος με αλάτι και καπνισμό ενώ στην Οδύσσεια του Ομήρου αναφέρονται λεπτομέρειες για την κατανάλωση αλλαντικών. Την παραγωγή αλλαντικών στον ελλαδικό χώρο από τους αρχαίους ακόμη χρόνους μαρτυρεί η ίδια η λέξη (αλλαντικό). Η ρίζα της είναι από την ελληνική λέξη (άλλας, γεν. άλλατος) που σημαίνει κομμένο κρέας εντός εντέρου.

Η κατανάλωση αλλαντικών ήταν ιδιαίτερα προσφιλής στην Ελλάδα και τη Ρώμη και κατά την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται ότι ο μέγας Κωνσταντίνος προσπάθησε με διάταγμα να απαγορεύσει την παραγωγή και κατανάλωση αλλαντικών και η προσπάθεια του απέτυχε! Οι πρώτες μικρές μονάδες παραγωγής προϊόντων κρέατος στη χώρα μας εγκαταστάθηκαν στις αρχές του 1900 στη Λευκάδα και τη Μύκονο. Αναφέρεται ακόμη ότι στην κατοχή οι γερμανοί εγκατέστησαν μια μικρή μονάδα παραγωγής στην Αθήνα. Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε ανάπτυξη της αλλαντοβιομηχανίας στη χώρα μας σημειώθηκε μετά τη δεκαετία του 1950.

Η επιχείρηση Αφοι Γ. Κασσάκη Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 1999 στον χώρο των καπνιστών παραδοσιακών προϊόντων κρέατος. Έδρα της επιχείρησης είναι το χωριό Γαλατάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Γαλατάς Δήμου Μινώα πεδιάδος
Αρκαλοχώρι Ηρακλείου
ΤΗΛ:+30 2891 023314
Email:info@afoikassaki.gr

Ιστοσελίδα:www.afoikassaki.gr

partners

TERRA CRETA ΑΒΕΕ

Ιστορικό

Η  Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου.
Οι πρώτες εγκαταστάσεις μας βρίσκονταν στην περιοχή της Σούδας του νομού Χανίων.Από τα πρώτα της βήματα η Terra Creta (ή “ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ”  όπως ήταν η αρχική ονομασία της), είχε εξαγωγικό προσανατολισμό και μια σταθερή φιλοσοφία βασισμένη στην ολική ποιότητα και στα υψηλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της.

Ένα από τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας ήταν το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου του νομού Χανίων, το οποίο ακόμα και σήμερα είναι γνωστό σε πολλές χώρες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας και γεύσης που διαθέτει.Το 2007 η συνεχώς αυξανόμμενη ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα μας, δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομμένου ενός ελαιοτριβείου για καθετοποιημμένη παραγωγή και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας.

Κολυμβάρι Χανίων
PC 73006, Κρήτη, Ελλάδα
Τηλ. κέντρο +302824083340-41, +30-6957500740
Fax: +302824083343
E-mail:  info@terracreta.gr
Skype:  terracreta
Facebook: terracreta

partners

(EN) SEAze the Day

Συγγνώμη,αυτή η εγγραφή είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά Αμερικής.

partners

ΚΡΗΤΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΑΦΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΑΕΒΕ

Η Αφοί Καλογεράκη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από το Ηράκλειο της Κρήτης που δραστηριοποιείται στον κλάδο της γαλακτοκομίας από το 1949.Έχοντας πάθος και σεβασμό στην παράδοση αλλά και όντας προσηλωμένη στην ποιότητα, κατάφερε με το πέρασμα των χρόνων να γίνει μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Κρήτης.

Σήμερα υπάρχουν 100 λόγοι που μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι για τα προϊόντα μας.Είναι τα 100 σημεία συλλογής γάλακτος που διαθέτουμε σε όλη την Κρήτη.
Οι άνθρωποι μας φροντίζουν καθημερινά να συλλέξουν το πιο φρέσκο γάλα με την βοήθεια των 550 και πλέον συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων σε όλη την Κρητική ύπαιθρο, συλλέγοντας ετησίως το μεγαλύτερο ποσοστό παράγωγης αιγοπρόβειου γάλακτος.
Μεταφέρουμε από όλες τις άκρες της Κρήτης και επεξεργαζόμαστε έως 60 τόνους γάλακτος ημερησίως στις ιδιοκτήτες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εκτάσεως 25.000 τετραγωνικών μέτρων στο Σμάρι Πεδιάδος.Από το κέντρο διανομών, που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, φροντίζουμε να φεύγουν με ασφάλεια τα προϊόντα μας προς όλη την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Δουλεύουμε σκληρά ώστε να παράγουμε τα πιο νόστιμα και ποιοτικά προϊόντα.Η διαδικασία παραγωγής τους είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.

Πορευόμαστε έχοντας ένα μεγάλο όραμα:
Την εξάπλωση των Κρητικών γαλακτοκομικών προϊόντων πέρα από τα όρια της Ελληνικής αγοράς και την μεταλαμπάδευση της Κρητικής διατροφής.
Ονειρευόμαστε να γίνουμε οι πρεσβευτές όχι μόνο του καλού Κρητικού τυριού αλλά και του μεγαλείου της Κρητικής διατροφής καθώς αυτή συντελεί στη μακροζωία και ευζωία.

Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης
T: +30 2810 330 711-12
E: info@kalogeraki.gr
Site: www.kalogeraki.gr

partners

ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Οι Κυλινδρόμυλοι Κρήτης Α.Ε. είναι μία εταιρία, της οποίας η δραστηριότητα στα άλευρα ξεκίνησε στο λιμάνι της Σούδας το  1928.
Οι εγκαταστάσεις της καταστράφηκαν ολοσχερώς το 1941, στη διάρκεια του πολέμου, και μία σύγχρονη για την εποχή της μονάδα άρχισε να λειτουργεί πάλι, στην ίδια θέση, για την παραγωγή Αλεύρων, το  1953.
Σήμερα οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του νησιού, καθώς και μία από τις σημαντικότερες Αλευροβιομηχανίες της χώρας μας με ημερήσια δυνατότητα άλεσης 450 τόνων σίτου και παραγωγής ζωοτροφών 500 τόνων την ημέρα.

Η σύγχρονη τεχνική και τεχνολογία που χρησιμοποιούνται συνεπάγονται τη δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποικιλίας αλεύρων για οποιαδήποτε χρήση που καλύπτει τις σημερινές απαιτήσεις της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Σήμερα για τις ανάγκες των Επαγγελματιών πελατών παράγονται περισσότεροι από 300 τύποι αλεύρων. Παράλληλα, υπάρχει η  δυνατότητα να εξελιχθούν και να  δημιουργηθούν, μαζί με τους  πελάτες, μείγματα αλεύρων  αποκλειστικά για αυτούς.

Ο υποδειγματικός τρόπος λειτουργίας των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Εργοστασίου Αλεύρων και του Εργοστασίου Ζωοτροφών που αφορούν στο Σχεδιασμό, την Ανάπτυξη, την Παραγωγή και την Εμπορία των προϊόντων του, αναγνωρίστηκαν και επιβραβεύθηκαν με το Πιστοποιητικό Διαχείρησης Ποιότητας ISO 9001: 2008, με το Πιστοποιητικό Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000: 2005, μ ε το Πιστοποιητικό Ασφάλειας Τροφίμων FSSC 2200,  με το Πιστοποιητικό Βιολογικών Αλεύρων και το  Πιστοποιητικό  Βιολογικών Ζωοτροφών.

XΑΝΙΑ – ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 
Διεύθυνση: 40 Εθν. Βενιζέλου, Σούδα, Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα, ΤΚ 73200
Τηλέφωνο: +30 2821081380
Fax: +30 2821089898
E-mail: info@mills.gr
Free phone : 800 – 11- 44555

partners

ABEA

Η ΑΒΕΑ – Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρία “Ανατολή”, όπως θα τη θυμούνται ίσως οι γηραιότεροι – ιδρύθηκε το 1889 στα Χανιά της Κρήτης και είναι η αρχαιότερη ελαιουργική βιομηχανία στην Ελλάδα. Σήμερα έχει παρουσία σε πολλούς τομείς δραστηριότητας:

  • Τυποποίηση και εμπορία κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ελαιόλαδου και πυρηνελαίου
  • Παραγωγή και εμπορία σαπουνιών από λάδι ελιάς
  • Εξευγενισμός (ραφινάρισμα) ελαιόλαδων και πυρηνελαίων
  • Επεξεργασία του ελαιοπυρήνα για παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου και πυρηνόξυλου

Φιλοσοφία μας, ο σεβασμός στη γη και στους ανθρώπους της

Στόχος μας μια παραγωγή με ορθές γεωργικές πρακτικές που να σέβεται το περιβάλλον και να εξασφαλίζει αειφόρο ανάπτυξη στον τόπο.

Προϋπόθεση η στενή συνεργασία με επιλεγμένους τοπικούς παραγωγούς που εφαρμόζουν πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης στις καλλιέργειες τους.

Όραμα μας ν’ αποτελέσουμε την πρώτη επιλογή για όσους επιθυμούν ένα παραδοσιακό, ποιοτικό και αγνό προιόν και να συνεισφέρουμε στη διάδοση της κρητικής διατροφής σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μιας διατροφής βασισμένης στην πλούσια θρεπτική αξία του εξαιρετικού παρθένου κρητικού ελαιολάδου. Ενός ελαιολάδου που η απαράμιλλη γεύση και το άρωμά του οφείλονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους, την υψηλή ηλιοφάνεια και το ξηρό κλίμα που επικρατεί στο νησί της Κρήτης, και βέβαια στην αγάπη του Κρητικού για την ελιά της Κρήτης.

Αγροκήπιο, Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα,
TK: 73100
Τηλέφωνο: +30 28210 96071, +30 28210 96072, +30 28210 96073
Fax: +30 28210 90556
E-mail:  abea@abea.gr

partners

BIOXYM

Η ΒΙΟΧΥΜ, η πρώτη βιομηχανία εκχύμωσης στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1956 και είναι σήμερα ένα από τα λιγοστά εργοστάσια στη χώρα που ασχολούνται παράλληλα με τη μεταποίηση των εσπεριδοειδών και την τυποποίηση των χυμών.
Παραλαμβάνει από τον εύφορο κάμπο των Χανίων και εκχυμώνει φρέσκα εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρούτ, κλπ. Τα κρητικά εσπεριδοειδή είναι αυτά που προσδίδουν εξαιρετική ποιότητα και αυθεντική γεύση στους χυμούς της ΒΙΟΧΥΜ, καθώς η ιδιαιτερότητα του κλίματος προσδίδει ξεχωριστά πλεονεκτήματα στις καλλιέργειες.

Ιστορία

1956 Ιδρύεται η πρώτη βιομηχανία εκχύμωσης στην Ελλάδα, από τους παραγωγούς εσπεριδοειδών και τους οινοκαλλιεργητές του Νομού Χανίων. Σκοπός της δημιουργίας της είναι η παραλαβή για εκχύμωση – οινοποίηση των αδιάθετων στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων. Η εταιρεία στεγάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εκτάσεως 9.000 m2 και κάνει επενδύσεις σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Θερίσσου 1
TK 73135
Τηλέφωνο: +30 28210-93861 , +30 28210-93957 , +30 28210-93022, 800 11 67000
Fax: +30 28210-95132
E-mail: info@bioxym.gr

banner

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

banner

CULINARY EVENTS

Το χτίσιμο της ομαδικότητας με το φαγητό είναι μια φυσική και διασκεδαστική ευκαιρία για τους ηγέτες των εταιρικών ομάδων και τους υπαλλήλους σας να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους όσον αφορά την επίτευξη των ικανοτήτων τους.

banner

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Με την Cretan Cooking Classes έχετε την μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε την ουσία και τα μυστικά των Κρητικών παραδοσιακών σπιτικών σπεσιαλιτέ,μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε για την τοπική γαστρονομία της Κρήτης,τα συστατικά και την προελεύση τους.