
Χοχλιοί μπουμπουριστοί
Υλικά:
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- ½ ποτήρι του νερού κόκκινο ξύδι
- ½ ποτήρι του νερού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- αλάτι
- πιπέρι
- δενδρολίβανο
Προετοιμασία:
1.Βάζουμε όλα τα σαλιγκάρια σε ένα μεγάλο μπόλ γεμάτο με νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγούν τα κεφάλια τους (περίπου 30 λεπτά).
2.Πετάμε όλα τα σαλιγκάρια των οποίων τα κεφάλια δεν έχουν βγει.
3.Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν και όταν το νερό αρχίσει να βράζει προσθέστε 1 κουταλιά αλάτι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
4.Μετά αδειάζουμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
5.Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά με το άνοιγμα τους στραμμένο προς το τηγάνι.
6.Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το κρασί.Τους φέρνουμε σε φάση βρασμού και είναι έτοιμοι να σερβιριστούν.