
Σφακιανή πίτα
Υλικά :
1 Φλυτζάνι αλεύρι
1 Φλυτζάνι μυζήθρα
1 κ.σ λάδι
1/4 κ.σ αλάτι
1/4 ποτήρι νερό
1/2 σφηνοπότηρο τσικουδιά
Προετοιμασία :
Βάλτε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την ρακή, το αλάτι και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώστε για να δημιουργήσετε μια μαλακή ζύμη.Τοποθετήστε τη ζύμη στην άκρη, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την για μια ώρα.
Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλες όσο το μέγεθος να χωράει στην παλάμη σας και γεμίστε με μια κουταλιά της μυζήθρας. Αφήστε να ξεκουραστείτε για λίγο.Στη συνέχεια, πάρτε μια σφαίρα ζύμης και πλάστε την κυκλικά και έπειτα ανοίξτε το φύλλο με τον πλάστη μέχρι να γίνει περίπου 20 ίντσες σε διάμετρο (ιδανικά).
Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μη κολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε την πίτα και τηγανίστε για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά μέχρι να γίνει λίγο χρυσή.
Η σφακιανή πίτα σας είναι έτοιμη! Ενώ είναι ακόμη ζεστή, ρίξτε με μια γενναιόδωρη ποσότητα θυμαριού μέλι και σερβίρετε.