
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Υλικά:
- 100γρ Terra Creta ελαιόλαδο
- 150γρ σιμιγδάλι
- ½ κγ κανέλα
- 40γρ καρύδια
- ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
- ½ λίτρο νερό
- 250γρ ζάχαρη
- 40γρ σταφίδες
Προετοιμασία:
1.Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις σταφίδες να πάρουν μία καλή βράση για να κάνουμε το σιρόπι.
2.Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι με τα καρύδια και την κανέλα.
3.Ψήνουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα και ρίχνουμε το σιρόπι. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το ξύσμα ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φόρμα ή τσέρκι.