
Το πιλάφι του γάμου
Υλικά:
- 1200 kgr. ζυγούρι
- 2 ποτήρια του νερού ρύζι (όχι σπυρωτό)
- 6 ποτήρια του νερού ζωμό (το κρατάμε αφού στραγγίξουμε το κρέας)
- 2 κουταλιές της σούπας στακοβούτηρο
- αλάτι
- ½ ποτήρι του νερού χυμό λεμονιού
Προετοιμασία:
1.Πλ.ένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό ,την 1 κουταλιά αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 1 1/2 ώρες.Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε το ζωμό.
2.Βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε το φαγητό να μην κολλήσει και μαγειρεύουμε έως ότου δεν έχει απομείνει άλλος ζωμός (περίπου 20 λεπτά).
3.Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού , ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το στακοβούτυρο ,το ρίχνουμε πάνω στο το ρύζι και αφήνουμε να για 5 λεπτά.
4.Σερβίρετε το ρύζι και το κρέας χωριστά.Παραδοσιακά σερβίρετε ξεχωριστά και με επιπλέον χυμό λεμονιού, πιπέρι και τοπικό γιαούρτι.